flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Реєстрація офіційної електронної адреси в ЄСІТС з 1 березня 2019 року обов’язкова.

05 лютого 2019, 10:15

Нагадуємо що у відповідності до Закону України «Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів» від 3 жовтня 2017 року № 2147-VIII, з початком функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи (далі ЄСІТС) наберуть чинності зміни до ряду нормативно-правових актів.

Згідно положень закону ця система починає функціонувати через 90 днів з дня опублікування Державною судовою адміністрацією України у газеті "Голос України" та на веб-порталі судової влади України оголошення про створення та забезпечення функціонування ЄСІТС.

Відповідне оголошення було опубліковано в засобах масової інформації 1 грудня 2018 року.

Просимо звернути увагу!!!

З 1 березня 2019 року адвокати, нотаріуси, приватні виконавці, арбітражні керуючі, судові експерти, державні органи, органи місцевого самоврядування та суб’єкти господарювання державного та комунального секторів економіки реєструють офіційні електронні адреси в ЄСІТС в обов’язковому порядку. Інші особи реєструють офіційні електронні адреси в ЄСІТС в добровільному порядку.

Для початку користування сервісом необхідно зайти за веб-адресою cabinet.court.gov.ua, де користувач має зареєструвати власний електронний кабінет. Реєстрація досить проста та потребує наявності ключа з електронним цифровим підписом. При цьому для реєстрації можуть бути використані ключі, видані будь-яким акредитованим центром сертифікації ключів.

Для допомоги користувачам модуля «Електронний суд» працюють єдиний контакт-центр судової влади України, а також онлайн-допомога, яка доступна користувачам на офіційному порталі «Судова влада України» та при вході до особистого кабінету «Електронного суду», до яких вони можуть звернутися для отримання допомоги спеціалістів. Додатково в якості допомоги під час реєстрації офіційної електронної адреси можна переглянути відеоінструкцію («Відеодопомога») з покроковим алгоритмом дій, розміщену за посиланням: https://id.court.gov.ua.