flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Турківський районний суд Львівської області відсторонив від посад вчителів Шум’яцької ЗОШ І-ІІ ступенів, обвинувачених за ч. 2 ст. 307 КК України (злочини у сфері обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів)

01 листопада 2018, 20:15

    01 листопада 2018 року у підготовчому судовому засіданні Турківський районний суд Львівської області задовольнив всі клопотання прокурора і  відсторонив від посад двох вчителів Шум’яцької ЗОШ І-ІІ ступенів, які обвинувачуються за ч. 2 ст. 307 КК України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів).  Третьому обвинуваченому у справі застосовано цілодобовий домашній арешт з покладенням відповідних обов'язків (прибувати на виклик до прокурора або суду, а в разі неможливості з’явитися через поважні причини – завчасно повідомляти про це посадову особу або орган що здійснив виклик; не відлучатися із населеного пункту, в якому він зареєстрований та проживає, а саме: з м.Турка Львівської області, без дозволу суду; повідомляти суд про зміну свого місця проживання та/або місця роботи; здати на зберігання відповідному органу державної влади свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон).

    Також на відсторонених від посад вчителів покладено обов’язки, передбачені  ч. 5 ст. 194 КПК України, а саме:

    - прибувати на виклик до прокурора або суду, а в разі неможливості з’явитися через поважні причини – завчасно повідомляти про це посадову особу або орган що здійснив виклик;

    - не відлучатися із населеного пункту, в якому вони зареєстровані та проживають, а саме: з м.Турка Львівської області, без дозволу суду;

    - повідомляти суд про зміну свого місця проживання та/або місця роботи;

    - здати на зберігання відповідному органу державної влади свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон.

    Справу призначено до судового розгляду  29 листопада 2018 року.

    Ухвала суду оскарженню не підлягає.

    Із текстом ухвали можна ознайомитися в Єдиному  державному реєстрі судових рішень (справа № 458/585/18).

    Нагадаємо, що раніше, 15.12.2017 року, слідчим суддею Печерського районного суду м. Києва Цокол Л.І. щодо вчителів Шум’яцької ЗОШ І-ІІ застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою і визначено розмір застави в сумі 128000 (сто двадцять вісім тисяч) гривень а також покладені на них  певні обов’язки, передбачені Кримінальним процесуальним кодексом України, запобіжні заходи продовжувалися слідчими суддями цього ж суду кожні два місяці (як передбачено нормами КПК України).