flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Набули чинності зміни до законодавства про банкрутство

18 квітня 2023, 17:02

       14 квітня 2023 року у газеті «Голос України» опубліковано Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України» від 20 березня 2023 року № 2971-ІХ, який вносить зміни до Кодексу України з процедур банкрутства та Закону України «Про приватизацію державного і комунального майна». Цей Закон набирає чинності 15 квітня 2023 року.

       Законом передбачено, що заяви (позовні заяви) учасників провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність) або інших осіб у спорах, стороною в яких є боржник, розглядаються в межах справи про банкрутство (неплатоспроможність) за правилами спрощеного позовного провадження.

       Також, як повідомлялось, положення Закону передбачають створення автоматизованої системи «Банкрутство та неплатоспроможність», що об'єднає необхідні реєстри та бази даних і до складу якої входитиме Електронний кабінет арбітражного керуючого.

       Пропонуємо ознайомитись з порівняльною таблицею, у якій наведені зміни до Кодексу України з процедур банкрутства та Закону України «Про приватизацію державного і комунального майна», відповідно до Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України» від 20 березня 2023 року № 2971-ІХ, що оприлюднена Східним апеляційним господарським судом.

       Порівняльна таблиція тут.