flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд арештував іноземця, який намагався перетнути державний кордон України і вже тривалий час розшукувався Інтерполом

12 вересня 2019, 15:20

    Турківський районний суд Львівської області 10.09.2019 визнав винуватим у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст.204-1 КУпАП громадянина Австрії та піддав адміністративному стягненню у виді адміністративного арешту.

    Гр. Т., який був затриманий 07.09.2019 року прикордонною службою в с. Лімна Турківського району Львівської області, незаконно потрапив на територію України з Республіка Польща та мав намір перетнути державний кордон з України до Республіки Польща, з метою повернення в Австрію.

    Згідно інформації прикордонслужби чоловік пробирався в обхід пунктів пропуску. У такий спосіб він намагався незаконно перетнути українсько-польський кордон, однак був виявлений співробітниками відділу прикордонної служби «Смільниця». Із собою порушник мав паспорт громадянина Австрії. Проте у ході фільтраційно-перевірочних заходів з’ясувалося, що документ містить ознаки підробки, а затриманий перебуває у базі даних Інтерполу. Як стало відомо, на батьківщині іноземця розшукують за скоєння кримінального злочину через вчинення сексуальних дій статевими актами з неповнолітніми на початку 2000-х років. В Австрії чоловікові загрожує майже 10 років в’язниці. Вирішується питання про його якнайшвидшу екстрадицію до Австрії.

   У судовому засіданні гр. Т відмовився давати будь-які пояснення щодо обставин справи.