flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

З Днем Державного Прапора України!

23 серпня 2022, 09:00

Синьо-жовтий стяг у наших серцях і на наших будівлях. Ми щиро шануємо його, він завжди на чільному місці, бо є уособленням державності, мужньої боротьби за свободу та незалежність України. Під синьо-жовтим знаменом йшли у бій за волю українського народу воїни багатьох поколінь.

В новітні часи, у 1990 році прапор об’єднав Живий ланцюг соборності, як передвісник суверенітету з’явився над будівлями органів влади у деяких містах. Урочистий момент внесення національного прапора до сесійної зали Верховної Ради 24 серпня 1991 року у день ухвалення Акту проголошення незалежності України увійшов в  історію державотворення. 

Ми з гордістю і захватом кожного разу дивимося як піднімається український прапор, як символ незламності героїчного українського народу, усвідомлюємо причетність до наших тисячолітніх традицій і великого майбутнього.

Український прапор – це символ держави, він майорить над переможцями, його бояться вороги. Його повернення з нетерпінням чекають на всіх наших землях. І він неодмінно там буде.

Із Днем Державного Прапора України!

Слава Україні!