flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Привітання з Днем Української Державності

28 липня 2022, 09:15

Привітання Вищої ради правосуддя з Днем Української Державності

Головне надбання нашої державності – народ України

Із часів князя Київського Володимира Великого до сьогодення героїчний український народ поколіннями творив історію держави, будуючи политу потом і кров’ю незалежну, правову і розвинену державу.

День Української Державності ми відзначаємо вперше у час нових небувалих випробувань. Страшна реальність війни показала всьому світу незламний дух, героїзм, хоробрість, міцну віру українського народу та як потрібно відвойовувати державність.

Нам є чим пишатися, адже кожний великий і маленький українець наближають нас до Перемоги задля збереження цілісності України.

Славний український народ показав усьому світу незламність характеру і силу духу, яка буде прикладом наслідування для багатьох.

Державність не має теперішнього часу, вона весь час у розвитку, тому щиро зичимо сили, згуртованості та перемоги. Переконані, що зможемо відбудувати нашу Державу і героїчними вчинками наших сучасників гордитимуться наші нащадки.

Віримо у наших людей! Віримо у Збройні сили України! Віримо у Перемогу! Віримо у нашу Державу!

Все буде Україна!

Вища рада правосуддя

 

Привітання Верховного Суду з Днем Української Державності!

Цьогоріч уперше відзначаємо День Української Державності як символ тисячолітньої єдності й незламності нашого народу на шляху до становлення незалежної, самобутньої держави.

Нерозривний зв’язок поколінь українців – ще від часів Русі-України і дотепер – свідчить про наш беззаперечний цивілізаційний вибір на користь справжніх європейських цінностей – свободи та демократії.

Ми мужньо й непоборно відстоюємо їх сьогодні, утверджуючи історичну справедливість: розквіт Української Державності, розпочатий ще понад тисячу років тому, був досягненням сили духу українського народу. Цей розквіт триває і нині, в умовах повномасштабної війни, у якій ми обов’язково переможемо.

 

Привітання Голови ДСА України з Днем Української Державності

Шановні колеги, судді, працівники територіальних управлінь, апарату судів!

Від імені Державної судової адміністрації України та від мене особисто прийміть найщиріші вітання з нагоди відзначення Дня Української Державності!

Це свято, засноване відповідно до указу Президента України в 30-у річницю Незалежності України, відзначається вперше і покликане сприяти утвердженню спадкоємності українського державотворення, захисту національних інтересів України, збереженню історичної справедливості, що своєю чергою відповідатиме високим суспільним очікуванням та запиту на справедливість.

Це важливо для нас, українців, особливо зараз, коли ми гідно даємо відсіч російським агресорам, які мають одну мету – знищити нас та нашу державу. Не вийде! Не дамо! Захистимо!

Сили духу нам, стійкості, мужності, віри у свої сили та Державу!

З повагою 

Голова ДСА України Олексій Сальніков

  

Привітання Голови Ради суддів України з Днем Української Державності

Шановні судді, працівники апарату судів, колеги!

Від імені Ради суддів України та від себе особисто щиро вітаю вас з Днем Української Державності!

Це свято в Україні відзначається вперше і пов'язане з утвердженням понад тисячолітніх традицій українського державотворення, яке корінням сягає часів заснування міста Києва, столиці Київської Русі й сучасної України. Ми відзначаємо його сьогодні, 28 липня ― у день хрещення Київської Русі й розуміємо, що Українській державності не 30, а понад тисяча років. І ніхто не зможе забрати у нас те, за що боролися і віками будували тисячі поколінь українців.

З початком російської агресії проти України ми усвідомили наскільки цінною для нас є наша Держава, тому День Української Державності нероздільно пов’язаний із нашим військом і людьми, які всі працюють на нашу перемогу. Перемогу добра над злом, законності над беззаконністю, миру над війною. Запорукою цьому буде наша єдність – єдина обов'язкова умова збереження нашої державності.

Будьмо сильні, маймо віру, живімо майбутнім, бережімо дітей і рідних, шануймо традиції, нашу історичну та культурну спадщину, допомагаймо ближнім й нашим воїнам і все буде Україна!

З повагою

Голова Ради суддів України Богдан Моніч

 

Звернення т.в.о. Голови Служби судової охорони полковника Служби судової охорони Олега Білецького з нагоди Дня Української Державності

 

Шановні співробітники та працівники Служби судової охорони!

Є такий мудрий вислів: “Нація без державності – покалічений людський колективний організм”. Із цим важко не погодитися.

Державність – це своєрідний фундамент, коріння держави. А коли йдеться про Україну, яка, як самостійна й незалежна держава, була відома на політичній карті світу щонайменше з другої половини IX століття, і поготів. Тобто, українському досвіду державотворення, нашій самобутній культурі, вірі та незламному характеру вже понад тисячу років!

І цього не врахувало військово-політичне керівництво росії, віддаючи наказ на поневолення українців. Вони також забули, що сучасні українці – нащадки воїнів-русичів, козаків, січових стрільців, воїнів ХХ століття, які боролися за незалежність України, а прагнення до свободи та самостійності є визначальною нашою цінністю, що давала наснагу та сили залишатися самими собою в найважчі часи.

І сьогодні, знищуючи російсько-фашистську чуму на нашій землі, захищаючи суверенітет та незалежність Української держави, ми переконливо доводимо, що українці – народ-військо!

Відстоюючи зараз свою свободу на фронтах українсько-російської війни, ми одночасно маємо відвойовувати й кожен сантиметр своєї історії, розчищати наше історичне коріння. Адже ми – самобутня та самодостатня нація!

Ми ніколи й нікому не віддамо свою свободу і незалежність! Нас не зламати ані ззовні, ані зсередини! Наше найважливіше національне завдання, яке ми маємо обов’язково виконати, – зберегти єдність і працювати разом на Перемогу!

Слава Україні!