flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вітання з Днем Конституції України!

28 червня 2022, 10:02
Шановні співвітчизники, вітаємо з державним святом – Днем Конституції України!
Засадничий для держави Основний закон демонструє, що Україна є європейською державою за своєю суттю та цінностями, тяглістю тисячолітньої правової традиції.
Здобуття Україною статусу кандидата на членство в Європейському Союзі засвідчує невідворотність закріпленого у Конституції європейського курсу нашої держави, визнання на міжнародному рівні важливої ролі та місця нашої країни у співтоваристві.
Український конституціоналізм має глибокі корені. Сучасній Конституції передували визначні документи минувшини – «Руська правда» Ярослава Мудрого, перша у Європі Конституція Гетьмана Пилипа Орлика, ідея Конституанти часів Української Народної Республіки.
Ухвалення Основного Закону ознаменувало фундаментальне закріплення нашої незалежності, навіки закарбувало волю українського народу жити у власній суверенній, соборній державі. Конституція наголошує на абсолютній цінності людини, її життя і здоров'я, честі й гідності, недоторканності та безпеки.
Нині українські воїни борються за те, щоб норми Конституції діяли на всій території вільної України. Ми підтримуємо їх і щиро віримо у їхню перемогу та утвердження принципів Основного Закону України на наших звільнених землях.
Зі святом, з Днем Конституції.
Слава Україні.